Bükkaljai Mozaik - 2018. június 6.
Írta: Eleven Televízió   
2018. július 25. szerda, 14:32
 
"Együtt testvérként" - testvériskolás találkozó Mezőnyárádon
 

Jeles nap volt április 20-a a mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola életében. Ezen a napon ugyanis a nagykörűi Petrovay György Katolikus Általános Iskola ötven diákja és több pedagógusa érkezett vendégségbe a nyárádiakhoz.
A két testvér intézmény kapcsolata ebben az évben indult az egyházmegye kezdeményezésére az "Együtt testvérként" program keretében.
Délelőtt tíz órakor a díszteremben gyülekezett mindenki, ahol előbb Farkas Jánosné a nyárádi iskola igazgatója üdvözölte a vendégeket, majd pedig Nagyné Baráth Ágnes a nagykörűi iskola vezetője mutatta be saját intézményüket, illetve az iskola kórusát. Ők fergeteges hangulatú kocerttel indították a napi programok sorát.
A találkozónak természetesen folytatása is lesz hamarosan, hiszen alig egy hónap múlva már a nyárádi felsősök látogatnak el nagykörűre.
A napot megnyitó koncert után a vendégek a felsőtagozatos osztályokba ülhettek be egy-egy tanítási órára, hogy az iskola ezen szegmensébe is betekinthessenek.
Ebéd után indult az "Ismerd meg Mezőnyárádot!" faluismereti vetélkedő vegyes csapatokban. Ennek során egy-egy  rövid vers alapján kellett a csapatoknak felismerni és felkeresni a község nevezetes pontjait, ott fotóval dokumentálni ottlétüket. A közös programok a vendég diákok körében osztatlan sikert arattak.
A lovaglásra és a vívásra valóbvan sor is került a tornateremben, illetve a suli udvarán.
Másnap, szombaton pedig egy kirándulás várt a vendégekre, melynek során a matyó fővárosba látogattak el.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Konfirmáció Mezőkeresztesen
 

Május 13-án Mezőkeresztesen 9 fiatal konfirmált, azaz tettek tanúságot hitükről, hogy a gyülekezet teljes jogú tagjává váljanak. Az ünnepi istentiszteleten Hajdú Ferencné lelkipásztor igehirdetés után arról beszélt, milyen fontos az, hogy ne csak tengjünk életünkben, hanem legyenek céljaink és küzdjünk meg értük. A futás metaforáján keresztül mutatta be, hogy bár ez egy nagyon nehéz dolog, de így érdemes élni igazán. Ez után a konfirmandusok egy vizsgán számot adtak tudásukról hitük ismeretével kapcsolatban. Majd lelkipásztori áldásban részesültek, és Kovács Károly, a presbitérium gondnoka külön is köszöntette az ünneplőket. Konfirmálásról szóló emléklapot és Szentírást kaptak a gyerekek, ez után pedig első alkalommal járulhattak az úrvacsorához, bizonyítékul, hogy már ők is felnőtt tagjai a gyülekezetnek.

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com