Bükkaljai Mozaik - 2018. május 16.
Írta: Eleven Televízió   
 
 Mesevetélkedő Mezőkeresztesen - 1. rész
 

2018. április 21 -én rendezte a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola alsó tagozatos munkaközössége a 16. Térségi Mesevetélkedőt. 7 iskola 17 csapata jött el versenyezni Bükkábrányból, Mezőkeresztesről, Szentistvánról, Tibolddarócról, Kesznyétenről és Tiszaújvárosból. A megnyitó műsorban Tóth Zétény és Hegedűs Hédi mondott verset és mondát, ezután az iskola zenekera lépett fel két megzenésített verssel.
Előzetes feladatként tányéralátétet kellett készíteni, és az egyik küldött meséből egy jelenetet előadni. A mesék alapos megismerése kulcsfontosságú volt, hiszen a szóbeli és írásbeli feladatok ezekhez kapcsolódtak. Az eredményhirdetéskor minden tanuló könyvjutalmat vehetett át. Az idei évben Bükkábrány tarolt a vetélkedőn három első és egy második hellyel.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Elsőáldozás volt Bükkábrányban
 

Összesen kilenc gyermek részesülhetett első ízben a szentáldozás kegyelmében május 6-án vasárnap a bükkábrányi római katolikus templomban a reggel 8 órakor kezdődő ünnepi szentmise alkalmával.
A keresztény élet fontos állomása előtti időszakban Nagyné Krokos Rita hitoktató és Pálfi János plébános volt az elsőáldozók segítségére a nagy eseményre való nyolc hónapos felkészülésben.
Az ige litrgiában a szülők is tevékenyen részt vállaltak az ószövetségi és újszövetségi olvasmányok felolvasásával.
A gyerekeknek és a szentmisén résztvevő híveknek a plébános prédikációjában beszélt az ünnepi alkalom jelentőségéről, illetve a szeretet mindennapi fontosságáról a családok életében.
Az áldozati liturgia végén került sor a szentáldozásra, amelyre a gyerekek rövid imával készültek fel, utána pedig köszöntötték a hozzájuk érkezett Megváltót.
A szentmise végén énekekkel és versekkel köszönték meg Istennek és szüleiknek egyaránt az idáig vezető úton kapott segítséget.

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com