Bükkaljai Mozaik - 2018. május 9.
Írta: Eleven Televízió   
2018. július 24. kedd, 08:16
 
Tizenöten voltak elsőáldozók Mezőnyárádon
 

Ünnepélyes szentmisén vehettek részt  a hívek április 22-én délelőtt 10 órakor a mezőnyárádi római katolikus templomban. Összesen tizenöten vehették magukhoz első alkalommal az Oltáriszentséget a szentmise keretében. Közülük 14-en gyermekek voltak, egy elsőáldozó pedig felnőtt.
Az ünnepélyes bevonulás után a szentmise legelején a szülők közös imádsággal kérték Isten segítségét és áldását gyermekeik számára.
Az igeliturgiában mind a felnőtt elsőáldozó, mind a gyermekek osztályfőnöke, mind pedig a gyermekek tevékenyen részt vállaltak. Az egyetemes könyörgéseket maguk a kicsik olvasták fel .
A szentmise végén került sor a szentáldozásra, amelyre mindenki közös imával készült fel, majd az áldozás után szintén közös imával adott hálát Istennek. A közös kivonulás előtt a szülők és a gyerekek szóval és ajándékokkal köszönték meg a plébánosnak, illetve Szelei Katinka felkészítőnek és Fügedi Gábor hitoktatónak az eddig megtett úton kapott segítséget.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
A Költészet Napja Mezőkeresztesen
 

II. Térségi költészetnapi vetélkedő zajlott a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola szervezésében április 11 -én. A két körös verseny a digitális témahét alkalmából számítógépen, vagy számítógép segítségével megoldható feladatokat tartogatott a hat csapatnak.

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com