Bükkaljai Mozaik - 2018. április 25.
Írta: Eleven Televízió   
2018. július 23. hétfő, 09:52
 
Szépkiejtési verseny Mezőnyárádon - 1. rész
 

Április 13-án immáron 28. alkalommal rendeztek szépkiejtési versenyt a mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Iskolában. A verseny célja, hogy az alsó tagozatosok négy kategóriában, versmondó, prózamondó, mesemondó valamint hangos olvasás kategóriában mérhessék össze tudásukat. A megmérettetésre a délután 14 óra 15 perctől kezdődő megnyitó után került sor. Az idén a házigazda Mezőnyárád, Bükkábrány, Sály, Tibolddaróc, Mezőnygymihály és Szentistván alsósai bizonyíthatták tudásukat.
A megnyitón előbb Harangozó Andrásné tanárnő, majd Farkas Jánosné igazgató köszöntötte a megjelent szülőket, pedagógusokat és természetesen a versenyzőket. A köszöntők és a szabályok rövid ismertetése után került sor a megmérettetésre. Mind a négy kategóriánál 3 fős zsűri értékelte a gyerekek előadását, többek között a hangsúlyozást és a közönséggel tartott szemkontaktust, a tiszta beszédet figyelték.
 Egy kis szünetet követően, mialatt a zsűri tagjai értékelték a meghallgatott előadásokat és összesítették a pontszámokat, került sor az eredményhirdetésre, ahol előbb a zsűri elnökök értékelték a versenyzők teljesítményét, hívták fel a figyelmet mind a pozitív, mind pedig a negatív tapasztalatokra, majd pedig kategóriánként az első három helyezett könyvjutalomban részesült.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Beszélgetés Bodzán Jánosné ny. pedagógussal
 

Bodzán Jánosné, Julika néni bátran elmondhatja magáról, hogy negyven éven át nem csak számos tárgyat oktatott diákjainak, de nagyon sokan kerültek ki ez idő alatt a kezei közül, akik ma már gyermekeiket, sőt unokáikat hozzák abba az iskolába, ahol valaha maguk ismerkedtek a fizika, matematika, kémia, vagy éppen a számítástechnika világával.
Julika néni negyven éves munkásságát számos elismeréssel illették, a tanítást azonban mindmáig nem hagyta abba. Erről, életútjáról, mindennapjairól beszélgettünk a máig aktív pedagógussal.
 

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com