Honfoglalás - alkotótábor Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2018. június 30. szombat, 10:55
Alig ér véget a tanév és kezdődik el a vakáció, a bükkábrányi iskolások már évek óta az Arany Kezek alkotótáborban kezdhetik a nyári szünidőt. Így volt ez idén is június 25-e és június 29-e között.
Az idei programok annyiban különböztek az eddigiektől, hogy egy meghatározott téma, illetve korszak köré szerveződtek a tevékenységek, ez pedig a honfoglalás kora, az ősi magyar kultúra volt.
A napi programok minden reggel egy kiadós tornával indultak, majd csoportonként vette kezdetét a napi tevékenység. Ez hétfőn azzal indult, hogy mindenki saját, rovásírással ellátott pólót készített magának. Kedden számos népi fa játékkal szórakoztathatták magukat és nem utolsó sorban egymást a táborozók, az udvaron felállított három jurtában pedig batikolással festett pólók készültek a meghívott vendégek vezetése mellett. Eközben pedig a tornateremben a szelektív hulladékgyűjtés titkaiba kapott betekintést mindenki játékos formában.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Szerdán ismét két téma köré csoportosultak a programok: egyrészt a nemez készítésének technikájával lehetett megismerkedni, másrészt (igaz, a kissé esős idő miatt csak a tornateremben) az íjászkodást próbálhatta ki minden érdeklődő. Másnap a jurtákban egy ősi misztikus tárgynak, az álomfogónak a mai változatai készültek, délután pedig a lovaglás jelentett felejthetetlen élményt mindenkinek aki kipróbálta.
A hét zárásaként az egész csapat egy élménydús kiránduláson vehetett részt Debrecenben a Kerekerdő élményparkban, ahová reggel 8 órakor indult az autóbusz, majd késő délután érkeztek haza a táborozók.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com