Üléseztek a mezőnyárádi képviselők (2018. 06. 18.)
Írta: Eleven Televízió   
2018. június 22. péntek, 10:04
Június 18-án összesen hét napirendi pontot tárgyaltak nyílt ülés keretében a mezőnyárádi képviselők azon az ülésen, amelyre délután 16 órától került sor.
Elsőként a Mezőnyárádi Óvoda Bölcsőde és Konyha 2017-20l8-as nevelési évéről szóló beszámoló került  a testület elé. A Tóth Sándorné intézményvezető által összeállított írásos anyagot a tagok már korábban megkapták. Ebben számos más mellett szó volt arról, hogy továbbra is két vegyes életkorú csoporttal, illetve Csincse tagóvodai csoporttal működik az intézmény. 2017. október 24-től pedig egy mini bölcsődei csoporttal is bővült az ovi, ennek megfelelően pedig a dolgozói létszám is emelkedett. Rövid tárgyalás után a beszámoló egyhangúlag elfogadásra került.
Óvodai csoportok maximális létszámához eltérési engedély megszavazása, ez adta a második napirend témáját. A jelenlegi maximális csoport létszám 25 fő. Ez a most elfogadottak értelmében 30 főig lesz növelhető amennyiben a gyermekek létszáma ezt szükségessé teszi.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Harmadikként a Mezőnyarádi Óvoda Bölcsőde és Konyha alapító okiratának módosítása történt meg. A korábbihoz képest annyi változás történt, hogy az intézményben való közfoglalkoztatás bele kerül a feladatok közé, amelyek  úgynevezett cofog számmal is el vannak látva.
A VIII. Béka és Hal Sütő- Főző Fesztivál és VI. Mezőnyárádi Pálinkamustra kapcsán adtak tájékoztatást a következőkben. Beszámoló szerint a rendezvény ebben az évben július 6-án és 7-én kerül megrendezésre. Mind a helyiek, mind a vendégek színes, változatos programok között válogathatnak idén is.
A tervezett költségek körülbelül mintegy 3.300.000 Ft-ot tesznek ki. Ez az összeg részint saját forrásból, költségvetési normatívából és a támogatók segítsége révén áll rendelkezésre.
Az ötödik és hatodik napirend szorosan összefüggött. A megszavazott határozat értelmében az önkormányzat 2018. december 31-től kilép a megszűnő Mezőkövesdi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulásból és 2019. január 1-től belép a Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulásba.
Végül az időszerű feladatok megtárgyalása során a polgármester beszámolt róla, hogy több utcában is folyamatban vannak a kátyúzási munkálatok. A Toldi és a Viola utcák aszfaltozás előtti helyszíni szemléje is megtörténik a közeljövőben.
Július elsejétől elkezdődik az óvodai konyha korszerűsítése is. A tervek szerint ez két hónapig tart majd, vagyis a közétkeztetési ellátás várhatóan szeptembertől lesz ismét zavartalan.
Ezt követően a testület zárt ülésen folytatta a munkát.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com