Testületi ülés Bükkábrányban - 2018.június 11. - teljes felvétel
Írta: Eleven Televízió   
2018. június 12. kedd, 11:25
Ismét testületi ülést tartottak Bükkábrányban június 11-én. A képviselők 3 napirendi pontot tárgyaltak ezúttal.
Első napirendi pontként, testvértelepülési megállapodás aláírása kapcsán hoztak döntést.
Elhangzott, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Kárpatalja között együttműködés van, segítik, hogy a magyarországi települések a kárpátaljai falvakkal, városokkal együttműködjenek. Bükkábrány az ilosvai járásban lévő Ilonca került kapcsolatba általuk. A két település között mindenképpen fontos hasonlóság, hogy Ilonca mellett is működik külszíni bánya, igaz, jóval kisebb méretben és termeléssel.
Nemrég a leendő testvértelepülés küldöttsége járt itt, illetve Szalai Szabolcs polgármester és Bodzán Antal alpolgármester is ellátogatott hozzájuk. Egyeztettek arról, hogy milyen formában tudnak együtt működni, miben tudják egymást segíteni. A bányászmúlt és jelen kapcsán is várható együttműködés, illetve a partnerségi együttműködés kapcsán lehetőség lesz majd közös pályázatok beadására.
A polgármester és az alpolgármester is elmondta, hogy sok jó ötlet, együttműködési lehetőség merült fel a tárgyalások során, az iloncai küldöttség is nagyon pozitívan állt a kapcsolat minél szélesebb körű kialakításához.
A testület egyhangú igennel megszavazta a megállapodás aláírását.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A 2.napirendi pontban rendkívűli önkormányzati támogatás igénylésével kapcsolatban döntöttek a képviselők. A polgármester elmondta, hogy a Mátrai Erőmű a tavalyi veszteséges év kapcsán jóval kevesebb iparűzési adót fizetett az idén.
Ezért mintegy 48 millió forintra nyújt be az önkormányzat támogatási kérelmet. Hozzátette, remélhetőleg az idei évben stabilizálódik az erőmű működése, és így a település költésvetésének helyzete is rendeződik.
A képviselők egyhangú igennel megszavazták a kérelem benyújtását.
A 3.napirendben, az indítványok, javaslatok között szó volt arról, hogy folyamatosak a szennyvíz hálózat építésével kapcsolatos egyeztetések, készülnek a tervek. Egyeztetések folynak az EFOP pályázatok kapcsán is, illetve a bükkábrányi intézmények már több programot valósítottak meg ezek segítségével. A Bányász Emlékház fejlesztése kapcsán hamarosan kiírják a közbeszerzést a kivitelezéssel összefüggésben.
A testület ezt követően zárt ülésen folytatta munkáját.

 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com