Testületi ülés volt Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2018. május 14. hétfő, 11:25
Testületi ülést tartottak Bükkábrányban május 7-én. Összesen 3 napirendet vitattak meg a képviselők.
Elsőként a Bükkábrányi Arany János Általános Iskola intézményvezetői pályázatát véleményezték a képviselők, amelyre a köznevelési törvény biztosít lehetőséget a képviselő-testület számára.
Az intézmény jelenlegi vezetője, Derekasné Orosz Andrea adott be pályázatot a következő 5 évre szóló vezetői megbízatásra.
A képviselők egyhangú igennel amellett foglaltak állást, hogy támogatják Derekasné Orosz Andrea kinevezését. A végső döntés tankerületi illetve minisztériumi szinten születik majd meg.
A 2.napirendben a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ 2017 évi tevékenységéről szóló szakmai beszámolót fogadták el szintén egyhangú igennel a képviselők.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A 3.napirendben, az indítványok, javaslatok között szó esett arról, hogy az önkormányzat saját földjein termesztett búzából liszt készült, amelyből minden háztartásba ajándékként 3-3 kg-ot jutatt el az önkormányzat.
A jegyző beszámolója alapján az országgyűlési képviselők választásának helyi lebonyolítása zökkenőmentes volt, nem történt rendkívűli esemény.
A különböző pályázatok esetében folyamatosan dolgoznak az előkészítésen, a Bányász Emlékház fejlesztésével kapcsolatban elindult a közbeszerzés, illetve elindult az úgynevezett EFOP-pályázatok megvalósítása is.
Megkezdődött a kátyúk kijavítása a településen, elsőként a Mezőnyárádhoz vezető útszakaszon. Az Ipari Parkba vezető úton is javítják a kátyúkat, ugyanakkor az önkormányzat pályázati forrást keres arra, hogy nagyobb felületen is kijavítsák, újraaszfaltozzák az útpályát.
Az Ősfa Fesztivál programja már elérhető az interneten, a plakátokon és a képújságban is.
Az önkormányzat igyekszik gondozni a zöldfelületeket, folyamatosan nyírni a füvet, illetve hamarosan elkezdik a közterületeken a virágosítást.

 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com