Május 1-je - majális Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2018. május 02. szerda, 10:36
Bár egy nappal korábban rendezték, mégis nagyon jó hangulatban telt az a majális, amelyre Mezőkeresztes önkormányzata várta a vendégeket április 30-án délután az IKSZT-ben.
A programok megkezdése előtt Majoros János polgármester köszöntötte az érdeklődőket és előadókat, majd a Bükkalja Diák- és Tömegsport Egyesület karatékái szolgáltak látványos bemutatóval.
Őket a Jóbarátság Nyugdíjas Klub, majd pedig a Szent Erzsébet Nyugdíjas Klub tagjai követték egy-egy dalcsokorból összeállított rövid műsorral.
Fél háromkor a Mezőkeresztesi Gyermek Citerazenekar lépett közönség elé, majd a Szervita Nővérek Gyermekotthonánnak ifjú lakói elevenítették fel a májusfa állítás régi hagyományát, annak gyökereit.
.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A délutánnak külföldi fellépői is voltak. A lengyelországi Kaloczyce városából érkező diákok varázsoltak emelkedett hangulatot táncokból és közös éneklésből összeállított műsorukkal.
Befejezésként pedig szintén táncos produkciók következtek a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek jóvoltából.
Mindeközben lehetőség volt többek között lovaskocsis városnézésre, vattacukor vásárlásra, a büfében pedig édességet csemegézhetett és üdítőt vásárolhatott mindenki, aki a szokatlanul nagy melegben megéhezett vagy megszomjazott.
Másnap reggel a már hagyományos motoros felvonulásra került sor a város utcáin, jeleztve ezzel azt is, hogy nem csak a tavasz érkezett meg visszavonhatatlanul, hanem a motoros szezon is.

 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com