Testületi ülés volt Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2018. április 27. péntek, 11:25
Havi rendes ülését tartötta a mezőkeresztesi képviselő testület április 26-án, csütörtökön délelőtt. Az ülésen tizenhárom napirendi pontban született döntés.
A Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ szakmai tevékenységéről szóló beszámolót tárgyalták elsőként. Az intézmény részéről az ülésen részt vett Bodroginé Okos Emese is. A központ vezetőjének írásos beszámolóját a testület korábban már megkapta, a Sziciális Bizottság pedig tárgyalta is az abban foglaltakat. Javaslatukra a beszámoló elfogadásra is került.
A Tahy Olga Városi Könyvtár beszámolója az intézmény 2017. évi működésről, ez adta a második napirendi pont témáját. A tagok itt is írásos beszámolót kaptak Bódizs Nórától a könyvtár vezetőjétől, aki személyesen is jelen volt.
A beszámolót egyhangú igennel hagyták jóvá.
A harmadik fő téma polgármesteri tájékoztatás volt a két ülés közötti legfontosabb eseményekről, a képviselő-testület munkáját érintő várható feladatokról. Itt Majoros János polgármester többek között arról számolt be, hogy a város megversenyezteti az áramszolgáltatást. Az eddigi szolgáltató díjánál lényegesen olcsóbb ajánlat is született. Ennek tzükrében egy esetleges szolgáltató váltásra is sor kerülhet a későbbiekben.
Negyedikként a város idei rendezvény tervezetét fogadták el. Ezt a napirendet már korábban is tárgyalta a városvezetés. Most Pónuzs Andrea az IKSZT munkatársa elmondta, hogy minden program szervezés alatt van, legtöbb esetben a meghívott előadókkal is megtörténtek az egyeztetések. Ez alapján és a beadott írásos anyag alapján a tervezetre igent mondtak a tagok.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Lakossági- víz és csatornaszolgáltatás támogatása, ez volt az ötödik téma. Ezen belül egy pályázat beadásáról volt szó, amelynek sikere esetén a nyert összeget korszerűsítésre fordíthatja majd a város.
Egyházak, civil szervezetek 2018. évi támogatásának meghatározása volt a következő. Ezzel kapcsolatosan is egy írásos javaslat került korábban kiosztásra az illetékes bizottságok pedig tárgyaltak ezzel kapcsolatosan. Mindezek alapján a nyújtandó anyagi támogatást a kovetkező összegekkel fogadták el:

Mezőkeresztes Városi Sportegyesület                                                    2.100.000 -Ft

Mezőkeresztesi Férfikórus Kamaraegyüttes és Citerazenekar Egyesület   1.300.000 -Ft

Mezőkeresztesi Polgárőr Egyesület                                                       700.000 -Ft
   
Jóbarátság Nyugdíjas Klub                                                                   300.000 -Ft

Szent Erzsébet Klub                                                                           100.000 -Ft

Bükkalja Közhasznú Diák és Tömegsport Egyesület                              200.000 -Ft

Mezőkeresztes Óvodásaiért Alapítvány                                                100.000 -Ft

Magyarok Nagyasszonya Katolikus Karitasz                                        100.000 -Ft

Alapítvány Mezőkeresztes Iskolájáért                                                  100.000 -Ft

Mezőkeresztesi Motoros Egyesület                                                    200.000 -Ft

Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Plébánia                            300.000 -Ft

Református Egyházközség                                                                300.000 -Ft

A polgármester kerete ezen kívül 200.000 -Ft, az összes támogatás végösszege tehát 6.000.000.-
Tájékoztató a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. Ez adta a hetedik pont témáját.
Nyolcadik napirendben a Harmatcsepp Óvoda és Bölcsőde óvodavezetői álláspályázatának kiírása került jóváhagyásra. Bár korábban már meg volt hirdetve az állás, de érvényes pályázat nem érkezett, így újra kiírásra kerül.
Az Integrált Településfejlesztési Stratégiáról volt szó a következőkben. Az ezzel kapcsolatos, mintegy 150 oldalas dokumentum a város honlapján is elérhető, illetve korábban lakossági fórumra is sor került a témában. A projekt mostanra a célegyenesbe érkezett, hatósági észrevételek is érkeztek vele kapcsolatban.
Mindezek figyelembe vételével a tervezet elfogadásra került.
Tájékoztatás a Tahy Olga Városi Könyvtár, az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér és a Tájház összevonásáról, ez volt a tizedik napirend témája.
A három intézmény összevonására kétféle alternatíva is kidolgozásra került. Egyrészt lehetőség volna egy teljesen új intézmény felállítására, másrészt a három intézmény közös irányítás alá vonására. Ezek közül a második lehetőség az egyszerűbb megoldás. A tagok végül ezt is támogatták.
A Mezőkeresztesért Közalapítvány Alapító Okiratának módosítására került sor a következőkben, majd az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása volt a téma.
Ez utóbbinál tulajdonképpen egy pályázat beadásáról kellett dönteni. Sikeres pályázás esetén a nyert összeget a belterületi utak karbantartására, felújítására fordítja majd a város.
Legvégül az indítványok és javaslatok tárgyalása során a polgármester tájékoztatott arról, hogy az EON Zrt. ajánlatot tett arra, hogy elektromos autókat értékesítenének az önkormányzat részére. Árakat azonban egyelőre nem közöltek, így minderről majd az árajánlatok beérkezése után születik majd döntés.
Ezeket követően a testület zárt ülésen tárgyalt tovább.

 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com