Bükkaljai Mozaik - 2018. március 7.
Írta: Eleven Televízió   
2018. április 05. csütörtök, 09:49
 
Alapítványi bál Bükkábrányban
 

Február 17-én az immár 20 éves Ábrányi Ifjúságért Közalapítvány ismét jótékony célú farsangi bált rendezett. A több mint 270 vendéget este hét órára várták az igényesen feldíszített tornaterembe. A belépőjegyek, a támogatói jegyek és a tombola szelvények árából befolyt összeget idén is az általános iskolás gyermekek támogatására fordítják majd a szervezők.
A vendégeket a nyitó műsor előtt Derekasné Orosz Andrea az intézmény igazgatója köszöntötte. A bál fővédnöke Tállai András parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, miniszterhelyettes egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az eseményen, ezért a védnök képviselő–testület nevében Szalai Szabolcs polgármester köszöntötte a vendégeket és a jubiláló alapítvány tagjait.
Ezt követően a bált hagyományosan az iskola nyolcadik osztályos tanulói nyitották meg egy bécsi keringővel, majd a szüleiket is a parkettra hívták. Az alapítványi bál sztárvendége Csordás Tibor volt a Fiestából. A finom vacsora után az Akkord zenekar szórakoztatta a közönséget és éjfélkor nem maradhatott el a tombolasorsolás sem.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Iskolai farsang Mezőkeresztesen
 

Február 9 -én tartották a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában a hagyományos farsangi mulatságot a diákönkormányzat szervezésében. Az intézmény tornaterme adott otthont a rendezvénynek, ahová a gyermekek mellett a szülőket is várták egy közös programra délután egy órától. A műsor a 8. osztályosok nyitótáncával kezdődött, majd a 3. osztályosok a kiszehajtás népszokását elevenítették fel.
Az osztályok közös produkcióval készültek, illetve több mint harmincan egyéni jelmezbe is bújtak. A meglepetésfellépők idén sem maradtak el, hiszen a tanári kar is készült zenés, táncos produkcióval. Az öt tagú zsűri a hagyományokhoz híven legeket és tortákat osztott a versenyzőknek, az egyéni jelmezeseknél pedig több holtverseny is született az első három helyen. Az eredményhirdetés után, a tombolasorsoláson mindenki kipróbálhatta szerencséjét, majd indult a táncos mulatság. A rendezvény hat órakor ért véget.
 

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Farsangi mulatság a mezőnyárádi ovisoknál
 

Február 6-án délelőtt kezdődött a mezőnyárádi óvodában a farsangi mulatság. A kicsik a legkülönfélébb jelmezekbe öltöztek fel, hogy elűzhessék a telet. Voltak itt hercegnők, lovagok és szuperhősök, de volt, aki kalóznak vagy éppen tavasz tündérnek öltözött be.
A tartalmas délelőtti program első felében a Lármafa Együttes már jól ismert tagjai voltak az ovi vendégei, akik zenés interaktív műsorukkal fokozták a vidám karneváli hangulatot. A műsor része volt az éneklés, a tánc, de még sütemény evő versenyben is jeleskedhettek néhányan.
Ezt követően a két csoport tagjai közös szavalattal készültek fel a jelmezes bemutatóra, majd mindenki egyénileg is bemutatkozott. Legtöbben egy-egy verssel is kísérték a jelmezes szereplést. Ezt követően pedig kezdetét vette a közös táncos mulatság amely egészen ebédig tartott.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com