Testületi ülés volt Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2016. október 25. kedd, 17:56
alt
Ülésezett Bükkábrány Község Önkormányzatának képviselő testülete október 17-én délután 16 órától. Ez alkalommal a képviselők 4 napirendi pont témáit vitatták meg, illetve hoztak döntést ezekkel kapcsolatosan. Elsőként Szalai Szabolcs polgármester köszöntötte a megjelenteket. Megállapította, hogy a testület határozatképes, majd ismertette a napirendi pontokat, amelyeket egyhangú igennel fogadtak el a testületi tagok.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az első napirendi pontban Bükkábrány Község Önkormányzatának képviselő-testületének az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról szóló önkormányzati rendeletéről esett szó. Erről az írásos anyagot, korábban már megkapták a képviselők, a polgármester ismertette a napirendi pont tartalmát, amelyet egyhangú igennel fogadott el a testület.
 
A második napirendi pont az ingatlan vásárlás jóváhagyása volt. Itt elhangzott, hogy a Sályi és Béke utcákat érintő kerékpárút összekötő szakaszához az önkormányzatnak meg kell vásárolni az adott területet, amely 2 millió forintba kerül. A testület egyhangú igennel szavazta meg a vásárlást.
 
A harmadik napirendi pontban a Bükkábrányi Sály és Béke utcákat összekötő kerékpárút, és gyalogos közlekedés tervezésének elkezdését hagyta jóvá egyhangú igennel a testület.
 
A negyedik, indítványok és javaslatok napirendi pontba több dolog is beletartozott.
 
Elsőként arra hívják fel a képviselők a lakosok figyelmét, hogy a temető területén található föld és beton kupacokra senki ne hordja rá a saját hulladékát, mert ezen kupacok csak az építkezés miatt vannak fenntartva, az építkezési hulladékok gyűjtése céljából. Ezen törmelékek, földkupacok szállításáért felelős szolgáltató ugyanis csak ezen hulladékokat fogja elszállítani.
 
Másodikként a polgármester arra irányulóan adott tájékoztatást, hogy 2017-ben várhatóan meg fognak szűnni a szelektív hulladékgyűjtő szigetek, és bevezetésre kerül a házhoz menő, háztól elszállító szelektív hulladékgyűjtés.
 
Mivel más téma nem merült fel, ezt követően a képviselők zárt ülésen tanácskoztak tovább.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com