Változatos programok - Város Napja Mezőkeresztesen - hosszabb összeállítás
Írta: Eleven Televízió   
2016. augusztus 30. kedd, 01:00
alt
Idén július 23-án került sor Mezőkeresztesen a városnapi programsorozatra.
A nap programja a Népkertben a VII. Dávid János Főzőversennyel indult reggel 8 órától, amelyen 16 csapat vett részt, hogy összemérjék főzőtudományukat. A csapatok délig adhatták le a zsűrinek az elkészült étkeket, majd délután fél háromkor került sor az eredményhirdetésre, amelyen a verseny névadójának lánya képviselte a Dávid családot. Az első díj boldog tulajdonosa pedig a helyi polgárőr egyesület tagjai lehettek.
Szintén 8 órától startolt a VI. Jakab Miklós Fogathajtó verseny is a Népkert melletti Lovaspályán, ahol 6 hajtó teljesítette a felépített pályát egyes és kettes fogatú kategóriákban, majd negyed háromtól itt is sor került az ünnepélyes eredményhirdetésre.
9 órától a Kispályás Labdarúgó Torna vette kezdetét a sportpályán, amelyen 3 csapat játszott körmérkőzéseket. A meccsek végén délután 13 órától tartották az eredményhirdetést, ahonnan a mezőkeresztesi csapat hozhatta el az aranyserleget.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
11 órakor Majoros János Mezőkeresztes polgármestere, valamint Tállai András országgyűlési képviselő, köszöntötte a Zoller János karnagy úr által vezetett 160 éves Mezőkeresztesi Férfikórust, akik a köszöntő után fel is léptek. A program 13 órától a Mezőkeresztesi Citerazenekar, majd fél kettőtől a Szent Erzsébet Nyugdíjas Klub műsorával folytatódott. Délután 15 órától pedig a Diri-Dongó Együttes lépett a színpadra a gyerekek nagy örömére. Műsoruk címe a "Játszótér"' volt. Az interaktív műsor részeként a vállalkozó szellemű gyerkőcök felmehettek a színpadra és együtt táncolhattak, énekelhettek az előadókkal. A délután további része és ez este is bőven kínált szórakozási lehetőséget mind a helyieknek, mind pedig a környékről érkezőknek. A gyermekműsor után Tihanyi Tóth Csaba és felesége Bognár Rita örvendeztette meg a közönséget operett dalokból és magyar nótákból összeállított műsorával.
17 órától ismét mezőkeresztesieké volt a színpad, kiket a polgármester külön is köszöntött: a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola helyi növendékei tartottak fergeteges táncbemutatót. Őket Szabó Ádám követte, aki harmonika játékával bűvölt el mindenkit. Főleg a fiatalabb korosztály nagy örömére fél 7-kor a BSW nevű formáció lépett színpadra, műsorukat pedig a hagyományos tombola sorsolás követte. Ennek fődíja egyébként idén meglehetősen értékes ajándék volt: egy LED tévével térhetett haza a nyertes.
Az esti órák két élő koncertje nagy tömeget vonzott a Népkertbe. Nyolc órától Fenyő Miklós és csapata varázsolta a hatvanas évek rock and roll korszakának hangulatát a közönség elé, majd az Irigy Hónaljmirigy négy tagja zárta a színpadi műsorok sorát humoros, zenei paródiákat felsorakoztató műsorával. A nap zárásaként pedig tűzijátékban gyönyörködhettek a jelenlévők.
 
1. rész
 
 
2. rész
 
 
3. rész
 
 
4. rész
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com