Bükkaljai Mozaik - 2016. június 29.
Írta: Eleven Televízió   
2016. június 30. csütörtök, 01:00
alt
 
Elsőáldozás és körmenet Bükkábrányban
 
Kettős ünnep volt május 15-én a római katolikus hívek részére Bükkábrányban.
Pünkösd lévén ezen a napon volt a templom búcsúja, a Szentlélek eljövetelének ünnepe. E jeles alkalom mellett pedig hat gyermek is most találkozhatott első alkalommal Krisztussal a szentáldozásban. A két fiú és négy lány első szentgyónásukat és hosszas felkészülésüket követően nagy izgalommal készültek azelsőáldozásra. A gyerekeknek és a szentmisén résztvevő híveknek Pálfi János plébános beszélt az ünnepi alkalmak jelentőségéről. Az ige liturgia és az áldozati liturgia után került sor a szentáldozásra, amelyre a gyerekek rövid imával készültek fel, utána pedig köszöntötték a hozzájuk érkezett Megváltót. Az esős idő miatt sajnos az ilyenkor szokásos ünnepi körmenet elmaradt, a hívek azonban szentségi áldásban részesültek, majd a pápai és a nemzeti Himnuszténekelték el az egybegyűltek. Mindennek végeztével énekekkel és versekkel köszönték meg az elsőáldozók Istennek és szüleiknek egyaránt az idáig vezető úton kapott segítséget, majd egy-egy emléklappal térhettek haza, amely emlékezteti majd őket életük e jeles eseményére.
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
 

 
alt
 
Konfirmálás Mezőkeresztesen - 2.rész
 
A református egyházban a konfirmáció nyilvános bizonyságtétel a hitről és egyben bizonyság is a hitbeni alapismeretek elsajátításáról, miáltal a konfirmáló fiatalok a gyülekezet teljes jogú tagjaivá válnak. Május 29­-én vasárnap a mezőkeresztesi református templomban 13 fiatal konfirmált. Közülük többen a helyi gyülekezet tagjai voltak, de érkeztek Mezőnyárádról és Sályból is gyermekek.
Az ünnepi istentiszteleten Hajdú Ferencné lelkipásztor hirdetett igét, majd az ezt követő vizsgán a konfirmandusok számot adtak arról, hogy az oktatás során megismerték az egyház alapvető tanítását, illetve megvallották hitüket az Apostoli Hitvallás és a konfirmációi vallástétel szavaival. Miután mind a 13 -an lelkipásztori áldásban részesültek és köszöntötték őket a gyülekezetben, a hagyományok szerint átvették az oklevelet és a Szentírást. Rövid verses köszönetnyilvánításra is sor került mind az Úristen és a lelkipásztorok, mind pedig a szülők felé, akik az idáig vezető utat egyengették. A szertartás végén a konfirmandusok első ízben járultak úrvacsorához, kifejezve ezzel is, hogy mostantól felnőtt tagjai gyülekezetüknek.
 
 

Hirdetés_______________________________________________________________________
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com