Országos versenyeredmények a bükkábrányi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2016. július 18. hétfő, 21:26
alt
Az idei tanévben is változatos és érdekes, országos szintű versenyek kerültek megrendezésre, amelyeken a bükkábrányi Arany János Általános iskola több tanulója is szép eredményeket ért el. Az országos technikaverseny megyei fordulója Szerencsen került megrendezésre április 7-én. A bükkábrányi iskolát képviselő csapat, melynek tagjai Birinyi Gábor, Gere Daniella és Sós Marcell voltak, a második helyezést érte el. Az egyéni feladatmegoldásban Birinyi Gábor szintén második helyezett lett.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Szintén Szerencsen rendezték meg a XVII. Országos technikaverseny döntőjét május 27-én és 28-án. Borsod megyét a bükkábrányi Arany János Általános iskola csapata képviselte, melynek tagjai Birinyi Gábor és Sós Marcell 8. osztályos, valamint Stefán Sándor 7. osztályos tanulók voltak. A döntőn témája "Közúti közlekedés a XXI. században". A bükkábrányi csapat a 11. helyen végzett. Az egyéni versenyben Birinyi Gábor pedig az 1. helyet szerezte meg.
 
A Technikatanárok Országos Egyesületének szervezésében került sor ebben a tanévben az életvitel és gyakorlati ismeretek verseny megrendezésére. A megyei fordulóra Szerencsen került sor április 7-én. A versenyen a bükkábrányi iskola három fős lánycsapata a 2. helyezést érte el. A csapat tagjai Bódi Lilla, Dávid Laura és Szaszák Luca 8. osztályos tanulók voltak. Az egyéni feladatmegoldásban Szaszák Luca 3. helyezést ért el.
 
 

alt
Birinyi Gábor a bükkábrányi iskola 8-os diákja részt vett a május 10-12. Miskolcon megrendezett XXIV. Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjén, ahol kimagaslóan szerepelt. Az egyéni fiú összetett kategóriába I. helyen végzett, illetve megkapta a "Legjobb gyakorlati eredményért" járó különdíjat is. A borsodi csapat tagjaként szintén az élen végeztek lány társával.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Április 23-án került sor a Herman Ottó országos biológia verseny megyei fordulójára, ahol a bükkábrányi iskolát 4 tanuló képviselte. Hindulák Luca 7. osztályos tanuló első helyezést ért el, így ő képviselte Borsod megyét a május végi országos döntőn. A többi tanuló is szép eredményt értek el, Reviczki Györgyi 7. osztályos tanuló második helyezett lett.
 
A Herman Ottó országos biológia verseny döntője május 27-e és 29-e között a hagyományoknak megfelelően Kisújszálláson került megrendezésre. A rangos versenyen a megyei első helyezettek és 6 budapesti tanuló vett részt. A három napos megmérettetés során a versenyzők bemutatták kiselőadásukat, terepgyakorlaton vettek részt és elméleti, valamint szertárismereti tájékozottságukról adtak számot. A bükkábrányi Arany János Iskola 7. osztályos tanulója, Hindulák Luca képviselte Borsod megyét.
 
 

alt
A Víz Világnapja alkalmából március 22-én, az esztergomi Duna Múzeum az idei dátumhoz kapcsolódóan, országos hatáskörben, többféle lehetőség keretében igyekezett felkelteni a figyelmet a vizek jövőnket befolyásoló szerepére. Az általános és középiskolás diákoknak, három fordulós internetes vetélkedőt hirdettek. A bükkábrányi iskola csapata a Vízirigó, melynek tagjai Birinyi Gábor, Bódi Lilla és Dávid Laura 8. osztályos tanulók voltak, a 7-12. évfolyamos versenyzők között, 87 nevezett csapat közül a legjobb hat közé került. Meghívást kaptak az ünnepélyes eredményhirdetésre, ahol különdíjat vehettek át.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete és a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar Víz Világnapi Fotóposzter Pályázatot írt ki, a víz ezernyi arcának, áldásának és kártételeinek, bemutatására. Birinyi Gábor a bükkábrányi Arany János Iskola 8-os tanulója 3. helyezett lett ezen a versenyen. Munkája a hangulati kategóriában 3. helyezést ért el a 224 pályamunkából.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com