Búcsú az iskolától - ballagás Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2016. június 20. hétfő, 07:42
Június 18-án 17 órától a Mezőnyárádi Szederkényi Anna Tagiskola 18 végzős tanulója búcsúzott az intézménytől, hiszen ősztől már mindannyian egy-egy középiskolában folytatják majd tanulmányaikat.
A ballagás a hagyományokhoz híven csengőszóra vette kezdetét, a nyolcadikosok - ballagási dalokat énekelve - végig járták az iskola épületét, termeit. Az ünnepség kezdetén elsőként az iskola tanulói nevében a hetedik osztályos Hajdú Virág köszönt el a ballagóktól. A ballagó nyolcadikos búcsúbeszédükben felidézték az elmúlt 8 évet, megköszönték a tanítók, tanárok és az iskolai dolgozóinak munkáját, illetve szüleiket is köszöntötték egy szál virággal. Ezek után a ballagók egy puzzle kirakásával jelenítették meg az iskola épületét, majd tanáraikkal együtt körbe állva, egymás kezét fogva engedték útjára azokat a lufikat, melyek a most kirepülő diákok távozását is jelképezték a szeretett intézményből.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Farkas Jánosné az intézmény vezetője külön is elköszönt a nyolcadikosoktól, sikereket, boldog életet kívánva mindannyiuknak. A búcsúzó szavak után kiosztásra kerültek azok a DVD lemezek is, melyeket a még rövid ideig itt maradó hetedikesek készíttettek a legnagyobbaknak és melyek az elmúlt nyolc év eseményeit foglalják össze videó felvételek formájában.
Hagyomány, hogy minden ballagó diákkal kapcsolatban elhangzik, hol, milyen tagozaton tanul tovább, természetesen ez most sem maradt el. Gallik Gábor osztályfőnök olvasta fel egyenként, ki hol folytatja tanulmányait majd saját névkártyáját mindenki elhelyezte az életfán.
Idén is átadásra került a Szederkényi Anna díj, amelyet ez évben Tóth Ivett vehetett át. Elmúlt évtől több jutalom is vár a búcsúzókra. Így tantestületi dicsérettel büszkélkedhet Korpás Zoltán, az év leány sportolója Halász Georgina, fiú sportolója pedig Mészáros Zoltán lett. Ez mellett többen is könyvjutalomban részesültek a ballagók közül. Nem csak ők kaptak azonban elismerést. Tóth Sándor az iskola nyugalmazott igazgatója külön köszönetet mondott Horváthné Gomány Judit tanítónőnek az elmúlt évek kitartó és rendkívül eredményes munkájáért. Ezek után Farkas Jánosné több szülőnek is kifejezte elismerését és köszönetét mindazért, amivel az elmúlt években az iskolai munkát segítették.
A rendezvény legvégén Molnár Bence szavalatával bocsátották útjukra az itt maradók a nyolcadik osztályosokat.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com