Különleges jutalomkirándulás a Miskolci Vadasparkban
Írta: Eleven Televízió   
2013. június 09. vasárnap, 16:06
Május 11-én tartották a Dél-borsodi Madarak és Fák Napját, amelynek helyszíne ezúttal Bükkábrány volt. Az első három helyezett csapat részére egy közös, különleges  díjat ajánlott fel a Miskolci Vadaspark és az Eleven Televízió: a gyerekek május 30-án a kulisszák mögé tekinthettek be, a Vadasparkban folyó munkát testközelből is megismerhették. Állatokat etethettek, simogathattak és az intézmény dolgozói olyan helyekre vitték be őket, ahol a hétköznapi látogató nem járhat.
Elsőként a rhesus majmokat etethették meg a gyerekek, úgy, hogy közben képet kaptak étrendjük mellett az állatok életmódjáról, társas kapcsolatairól is. Mivel maguk a majmok az emberre veszélyesek lehetnek, amíg a gyerekek a kifutóban voltak, a majmok el voltak zárva.
Viszont amikor kiszabadultak, a gyerekek megnézhették azt is, hogy melyik a domináns állat a vadasparki majmok között.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
 

Ezután a két ifjú mackóhoz mentek tovább, itt is az állatok etetése következett először: természetesen a két medvelány el volt zárva, amíg a gyerekek elhelyezték a finom eleségeket. Viszont ezután szó szerint testközelbe kerülhettek velük: aki akarta, a mackók - egyébként látogatóktól elzárt - ketrecében kézből etethette őket.
Ezt követően a tigrisek etetése következett, de ezt természetesen kívűlről, látogatóként nézhették meg a gyerekek. Ezután egy kiadós felhőszakadás átrendezte a tervezett programot, de később a gyerekek kígyót, siklót, gekkót is a kezükbe foghattak, majd látogatóként még a
többi állat mindennapjait is megfigyelhették.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com